Brightsocialminds - kezdőkép

 

Kutatás

A projekt keretében a Horvát Vöröskereszt Dárdai Szervezete tematikus fókuszcsoportokat szervezett azzal a céllal, hogy érthetőbbé váljanak meglévő az intézményi keretek és azok következményei a szegregált roma csoportok életére a Dárda község területén.

Három fókuszcsoport került megszervezésre, amelyeken összesen 30 szakember vett részt, akik mindennapokban közvetlenül dolgoznak a roma közösségekkel. A fókuszcsoportok félstrukturált interjú módszerével valósultak meg 3 tematikus területi bontásban, egy csoport a közoktatási rendszer képviselőivel, egy csoport a civil szervezetek és helyi politika képviselőivel, és végül egy csoport az intézmények képviselőivel. A résztvevők között voltak pl. az Osijek-Baranya Megyei Rendőrség BűmMegelőzési Osztályának, az Emberi Jogokkal Foglalkozó Biztos Irodájának, valamint a Pélmonostor Szociális Gondozási Központjának képviselői is.

 

Jelentés a fókuszcsoportos kutatásról

horvát nyelven

A jelen honlap az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. A honlap tartalma kizárólag az Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.